RODA INOVATIF AT-TAISIR FIL ARABIYYAH

Membina ayat suruhan dalam Bahasa Arab ada kalanya agak mencabar bagi pelajar mahupun guru. Ini kerana berlakunya perubahan pada struktur perkataan asal yang berbeza-beza. Melalui Roda Inovatif At-Taisir fil-Arabiyyah, para pelajar dan guru, malah sesiapa sahaja, dapat membina ayat suruhan dengan mudah.

Berkonsepkan didik hibur ia mengandungi “roda” yang boleh diputar untuk membina ayat yang dikehendaki. Panduan juga diberi jika suruhan ditujukan untuk 2 orang atau lebih daripada 2 orang. Untuk memudahkan lagi, sekeping kad mudah padam disediakan untuk para pengguna menulis ayat-ayat suruhan yang telah dibina.

Beli Sekarang

SIRI CERDAS MENGURUS EMOSI

Dalam cerita DI MANA? DI MANA? Miong tersesat jalan (punca stres) dan tercari-cari jalan pulang yang menimbulkan resah. Kisah ini mengajar anak untuk mengenal punca stres yang akan mengakibatkan keadaan resah. Pengajaran daripada cerita ini ialah untuk mengelak daripada tersesat jalan sekali lagi (punca stres), berjalanlah secara berkumpulan.

“Ibubapa boleh menjadikan watak-watak dalam cerita ini untuk mengajar si kecil agar sentiasa bersama-sama dengan orang yang dikenali apabila berada di luar rumah. Ini kerana anak di peringkat prasekolah apabila mengharapkan sesuatu, masih belum cukup matang untuk menilai bahaya dan risiko apabila berurusan secara bersendirian atau dengan individu yang tidak dikenali.”

Dr. Ahmad Rostam Md Zin, Pakar Psikiatri

Lihat Buku

BUKU LATIHAN PRASEKOLAH

View all

ANAK ANDA BOLEH CEPAT MEMBACA...

View all

BUKU CERITA

View all

NOVEL KREATIF

Guna Kod Diskaun: 10OFF. Klik Koleksi

BUKU PANDUAN IBU BAPA

Guna Kod Diskaun: 10OFF. Klik Koleksi

Recently viewed